Ons oedeemtherapie pakket

Fysiotherapie als interventie bij veneus oedeem, lymfoedeem en klachten ontstaan door (de behandeling van) kanker. Binnen onze praktijk voor Fysiotherapie Slief werken vijf fysiotherapeuten. Drie therapeuten zijn gespecialiseerd in oedeemtherapie.

Al meer dan 10 jaar hebben we ervaring met het behandelen van veneus, lymfoedeem en lipoedeem. In de loop van de tijd is er een uitgebreid behandelpakket binnen de oedeemtherapie ontstaan.

oedeemtherapieOnze oedeemtherapie pakket bevat inmiddels:
– Manuele lymfdrainage volgens de methode Vodder
– Zwachtelen (2 layer compressie techniek, korte rek zwachtelen)
– Lymftaping
– Puntpompen
– Oncologische revalidatie (ook tijdens de behandelfase)
– Specifieke therapie ten behoeve van de mobiliteit van het bindweefsel
– Oncofit (groepstraining voor mensen met of na kanker)
– Cursus zelfmanagement lymfoedeem
– Beweeggroep (fysiofitness)
– Aanmeten en leveren van therapeutisch elastische kousen

lymfoedeemLymfoedeem komt veelvuldig voor bij mensen met, of die hersteld zijn van, kanker. Na de behandeling tegen kanker houden veel mensen klachten over. Veel klachten worden geaccepteerd of men weet niet dat er goede mogelijkheden zijn om deze klachten te doen afnemen of doen verdwijnen.
Wij bieden met onze therapeuten continuïteit van behandelen, ook tijdens vakanties en indien nodig in de avonduren en in het weekend. De behandelingen vinden in de praktijk en/of aan huis plaats.
Om een goede kwaliteit te bieden zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met Movetek, gespecialiseerd in therapeutische arm- en beenkousen.