Endermotherapie

De therapie is gebaseerd op endermologie, een techniek voor het masseren van bindweefsel. De methode geniet de meeste bekendheid als cosmetische behandeling, bijvoorbeeld van cellulitis, of sinaasappelhuid.

Maar Fysiotherapie Slief gaat aandoeningen en pijnklachten te lijf met endermologie. wij krijgen mensen met uiteenlopende klachten over de vloer. Bij therapeutische behandelingen spreken we van endermotherapie. De techniek die hier wordt gebruikt heet LPG, letters die verwijzen naar de initialen van de ontdekker Louis Paul Guitay. De Fransman had eind jaren ’70 ernstige verwondingen na een ongeluk en besefte dat het soepel houden van de huid belangrijk voor hem was. Hij kwam op het idee van een massage door een combinatie van zuigkracht en wrijven.

m6-keymodule-3

Guitay ontdekte dat zijn aanpak heilzaam werkte bij brandwonden en dat de methode bovendien hielp bij de aanpak van vetophopingen. De techniek rukte snel op en wordt nu in zowel Europa als de VS toegepast, onder meer door klinieken voor plastische chirurgie.

Juist voor pijnbestrijding is de endermotherapie goed te gebruiken. Bijvoorbeeld bij de behandeling van fibromyalgie, een soort spierreuma. Endermotherapie helpt enorm om de pijn te verminderen. Bij fibromyalgie heb je bijvoorbeeld extra veel pijn in tijden van stress.
Met behulp van endermotherapie herstel je dan een stuk sneller. Maar ook mensen met bijvoorbeeld bindweefselklachten (bv. frozen shoulder), fibrotisch littekenweefsel, slijtage hebben er baat bij, of kapsters die nogal eens klagen over ‘zware benen’. Die klachten hoor je vaak van mensen die de hele dag moeten staan. Het is geweldig om te zien hoe het na een paar weken veel beter gaat.