Wat is fysiofitness

Fysiofitness is een specifieke ontwikkeling op het gebied van fitness. Het is een vorm van actief bezig zijn, voor iedereen die zijn of haar conditie wil verbeteren, maar dan wel onder begeleiding van een fysiotherapeut. Omdat de fysiotherapeut als geen ander bekend is met het bewegingsapparaat bent u verzekerd van een professionele begeleiding. Onder zijn of haar begeleiding werkt u aan een trainingsprogramma dat op uw conditie is afgestemd. Dit programma zal steeds aangepast worden om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Hierdoor is Fysio Fitness een ideale vorm om op een sportieve, verantwoorde manier “fitter” te worden.

foto oefenzaal1

Fysiofitness is er voor U

  • Iedereen vanaf 18 jaar die gezond wil bewegen. Mensen met specifieke aandoeningen zoals, arthrose, reuma, burn-out, bekkeninstabiliteit, chronische pijn, hernia, fibromyalgie, RSI, osteoporose, suikerziekte etc.
  • (top) Sporters die willen revalideren of hun niveau willen verhogen.
  • Iedereen met klachten (bijvoorbeeld rug, knie, nek, schouder of andere gewrichten) die na een revalidatieperiode functioneel willen doortrainen.
  • Mensen die na (fysiotherapeutische) behandelingen willen doortrainen.
  • Mensen die sportieve ondersteuning willen bij het afslanken.
  • Senioren.
fysiofitness 1

Intake

Voordat je begint willen we graag jouw specifieke situatie leren kennen. We nemen dus even de tijd om de fysieke belastbaarheid in te schatten. Tijdens het intake gesprek inventariseren wij jouw doelen en wensen en doen we evt. een aantal lichamelijke tests.

De fitheidscan behoort ook tot de mogelijkheid. Hierna bepalen we of je op een verantwoorde wijze, deels zelfstandig, je programma kunt volgen, of dat er misschien een indicatie is voor fysiotherapeutische behandeling. Mocht je doorgestuurd zijn vanuit onze praktijk is dit natuurlijk al het geval. Vervolgens stellen wij een persoonlijk oefenprogramma voor je op en begeleiden je daar bij.

halter

Begeleiding

Bij Fysio Fitness Slief garanderen wij een professionele begeleiding. Al onze therapeuten hebben een eigen specialisme en zijn door het regelmatig volgen van cursussen en het dagelijks werken met patiënten op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de fysiotherapie. Hierdoor zijn wij in staat om ook mensen met lichamelijke klachten optimaal te begeleiden.

Ook kunnen wij bij het ontstaan van klachten direct onderzoeken wat de oorzaak van de klachten is.

Er zijn nu trainingen op:

Dinsdag:

14.15-15.15 uur
15.30-16.30 uur
19.00-20.00 uur

Donderdag:

10.00 uur

Vrijdag:

10.00 uur

Bij voldoende deelname zullen er nieuwe tijden komen.