Fysiotherapie gespecialiseerd in bekken- en incontinentieklachten Arnhem

Voor bekken- en incontinentieklachten in Arnhem bent u bij Fysiotherapie Slief, gevestigd in Arnhem-Zuid, aan het juiste adres.

bekken

Fysiotherapie bij bekken- en incontinentieklachten bij Fysiotherapie Slief in Arnhem:  wat is het precies?

Fysiotherapie bij bekken- en incontinentieklachten wordt gebruikt bij het voorkómen en behandelen van klachten en problemen binnen het gehele gebied van buik, bekken en lage rug. Dit kan zowel bij vrouwen, mannen, kinderen als ouderen zijn. Tijdens bekkenbodemtherapie bij Fysiotherapie Slief in Arnhem (Arnhem-Zuid) leert de patiënt zich bewust te worden van de bekkenbodemspieren, het bekken en andere spieren rond het bekken. Hij/zij leert de verschillende spieren aan te spannen en te ontspannen, zodat deze in harmonie met elkaar samenwerken. Het is ook van belang dat de patiënt deze vaardigheden gaat inpassen in het dagelijks leven.

bekkenoefening

Waarom naar de fysiotherapeut in Arnhem-Zuid voor bekken- en incontinentieklachten?

Bekkenbodemtherapie wordt gegeven indien de klachten veroorzaakt worden door een stoornis in de functie van de bekkenbodemspieren. Verkeerd gebruik van de bekkenbodemspieren of verstoord toiletgedrag kunnen ook redenen zijn om therapie te volgen. Deze problemen ziet men vaak bij incontinentie voor urine en incontinentie voor ontlasting, bij niet kunnen plassen, blaasontstekingen, obstipatie, pijnklachten in de bekkenbodem, bekkeninstabiliteit, verzakkingklachten of seksuele problemen. Daarnaast wordt bekkenbodemtherapie vaak voorgeschreven voor en na operaties of bestralingen in het onderbuikgebied, wat het herstel kan bevorderen en het resultaat van een operatie kan optimaliseren.

Incontinentie is een van de meest voorkomende klachten waarvoor bekkenbodemtherapie wordt voorgeschreven. Ook een veel behandelde klacht is een bekkeninstabiliteit, bijvoorbeeld tijdens en/of na een zwangerschap.

Vragen? Neem direct contact op

Woont u in de omgeving van Arnhem en wilt u weten of fysiotherapie bij bekken- en incontinentieklachten bij  Fysiotherapie Slief in Arnhem-Zuid een oplossing voor u kan betekenen? Voor vragen neemt u eenvoudig telefonisch contact op met ons op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur via 026-3216936. Of mail naar info@fysiotherapieslief.nl.