Oncofysio Arnhem

 

Oncofit is het allereerste therapeutische beweegprogramma voor, tijdens en na kanker, te volgen bij Fysiotherapie Slief in Arnhem (Arnhem-Zuid). Hierbij doet u gerichte therapeutische oefeningen, werkt u aan specifieke fitness, houdt u zich bezig met gezonde voeding en leert u alles over een gezonde levensstijl, zodat u meer energie krijgt. Want meer energie zorgt voor meer kwaliteit van leven.

Wat houdt oncofit bij Fysiotherapie Slief in Arnhem (Arnhem-Zuid) in?

Een therapeutisch beweegprogramma dat voor, tijdens en na kanker gevolgd kan worden: dat is oncofit bij Fysiotherapie Slief in Arnhem, specifiek in Arnhem-Zuid. Kanker komt in vele vormen met verschillende behandelmogelijkheden voor. Gelukkig is door de huidige medische zorg de overlevingskans enorm toegenomen. Wanneer de diagnose ‘kanker’ gesteld wordt, heeft dat een enorme impact. Dit kan leiden tot depressiviteit en vermoeidheid. Medische behandeling, zoals een operatie of bestraling, veroorzaakt littekenweefsel wat kan leiden tot pijn, problemen met bewegen en bijvoorbeeld oedeem (vochtophoping).

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat mensen die deelnemen aan een fitnessprogramma (ondanks de omstandigheden) meer energie hebben, minder moe zijn en zich fijner voelen. Maar alleen fitness is onvoldoende. Het gaat om een totaalaanpak, een leefwijze die u aanneemt. Al sinds 1992 hebben veel mensen met kanker met grote tevredenheid deelgenomen aan dit programma.

Voor wie is oncofit?

Wilt u graag oncofit volgen bij Fysiotherapie Slief in Arnhem (Arnhem-Zuid)? Oncofit is voor iedereen bij wie de diagnose kanker is gesteld, ongeacht de ernst en fase van de medische behandeling. Deelname aan oncofit kan zowel individueel als in groepsverband. Na een intake en een aantal testen wordt bepaald of u naast de educatieve bijeenkomst ook nog individuele oefeningen krijgt of u direct aan de beweeggroep kunt deelnemen. Afhankelijk van de ernst van uw klachten zal overleg plaatsvinden met uw behandelende arts, specialist of oncologieverpleegkundige.

Nieuwe oncologische fysiotherapie: 4xT methode

De oncofit therapeut van Fysiotherapie Slief in Arnhem (Zuid-Arnhem) is opgeleid in de nieuwste oncologische fysiotherapeutische behandelmethode: de 4xT methode. Deze methode herstelt o.a. de schouderfunctie bij schouderproblemen na borstkanker sneller dan gebruikelijk. Dit is essentieel omdat anders de fitnessoefeningen averechts werken! Bij pijnlijke bewegingen en verminderde beweeglijkheid zal u eerst met een individuele fase starten en daarna pas in de oncofit beweeggroep.

Waarom is oncofit zo uniek?

Oncofit is het eerste programma dat therapeutische oefeningen, fitness, gezonde voeding en leefstijl combineert. Oncofit is geen zwaar psychologische praatgroep, maar een educatief beweegprogramma, met als thema ‘leren genieten van het leven ondanks de omstandigheden’. Er is voldoende ruimte voor emoties, maar u zult merken dat het bewegen u een positieve kijk geeft op uw eigen lijf en het leven. Onderzoek heeft aangetoond dat al deze onderdelen gecombineerd moeten worden met educatie, gericht op het bereiken van een gezonde leefstijl. Naast educatie en bewegen blijkt ook gezonde voeding essentieel te zijn. Oncofit is het eerste programma dat alle componenten die nodig zijn, combineert tot een harmonisch geheel.

Oncofit is gebaseerd op het VET-principe van Fysio Physics: gezonde voeding, educatielessen en speciale training. Deze drie onderdelen zijn nauw op elkaar afgestemd en de lessen worden gegeven door speciaal hiervoor opgeleide therapeuten en trainers bij Fysiotherapie Slief.

Voeding

Het oncofit voedingsplan bevat lekkere en gezonde recepten. Tevens krijgt u les over gezonde voeding, verantwoord koken, tussendoortjes en lekkere tips.

Educatie 
Tijdens de speciale groepsbijeenkomsten wordt aan de hand van een cursusboek uitgelegd wat de oorzaken en gevolgen zijn van kanker en wat u er zelf aan kunt doen om meer energie te krijgen, sneller te herstellen en gezond te leven. Uiteraard is er voldoende ruimte voor vragen en persoonlijke adviezen.

Training
Het sporten vindt plaats in groepsverband, maar soms is eerst een individuele fase nodig. Via een oncofit-test wordt uw conditie bepaald. Ook wordt een individueel fitnessprogramma gemaakt, afgestemd op wat u kunt. Let op: alleen wandelen of fietsen is onvoldoende. Het gaat om de juiste intensiteit en de juiste combinatie van oefeningen.

Hoe lang duurt de oncofit cursus?

De cursus duurt 26 weken. Maar natuurlijk is het verstandig om daarna zelfstandig of onder begeleiding door te gaan met sporten. Bij Fysiotherapie Slief, gevestigd in Arnhem, organiseren wij wekelijks een groepsbijeenkomst onder begeleiding in Arnhem-Zuid. Wilt u daar meer over weten? Of wilt u weten hoe u mee kunt doen aan oncofit? Bel dan tussen 08:00 en 17:00 uur van maandag tot en met vrijdag naar 026-3216936. Ook kunt u mailen naar info@fysiotherapieslief.nl. Wij beantwoorden uw vragen graag.