Carolien-de-JongCarolien de Jong

Algemeen fysiotherapeut en oedeemtherapeute.

Aandachtsgebieden
-Manuele lymfdrainage ad modum Vodder
-Oncologie en zelfmanagement
-Mindfulness
-Adem, bewustwording ontspanning therapie
-Sensomotoriek ( bewust worden van  beweegpatronen)
-Looptraining /revalidatietrainingen
-Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS)
-Hoofdpijnklachten

Opleiding en werkervaring
Carolien de Jong studeerde  in 1997 af aan de HAN in Nijmegen. Ze werkte op verschillende locaties zoals in een particuliere praktijk in Duitsland, op de afdeling Neurologie  en  afdeling Geriatrie  in  st. Radboud ziekenhuis in Nijmegen, in een weeshuis in Nepal en vervolgens  had ze, samen met een collega,  haar eigen praktijk in Kesteren. Sinds 2000 werkt ze bij Fysiotherapie Slief.  In 2008 ronde ze haar studie Oedeemtherapie af. Oedeemtherapie volgens de methode Vodder  is manuele lymfdrainage waarbij ontspanning hoog in het vaandel staat.

Motivatie
Gezondheid is een groot goed. Fysiotherapie bestaat voor mij  uit het begeleiden van mensen in  hun welzijn. Helpen inzicht geven in herstelproces. Begeleiden middels beweeg,- en leefadviezen, zelfmanagement, positieve beweegervaringen opdoen, grenzen verleggen, revalidatietrainingen, evt. klassieke massage om lichaamsbewustzijn te vergroten. Ontspanningstherapie heeft mijn affiniteit.
Dit is ook terug te vinden in de behandeling van de manuele lymfdrainage, die naast de regulatie van de vocht, ook zorgt voor  ontspanning en een goede doorstroming geeft in het hoofd (bijv. bij hoofdpijn) buik (bijv. bij obstipatie) en goed aanslaat bij stressgerelateerde klachten.

Sport en hobby’s
Wandelen in de natuur, zwemmen, schaatsen, dansen, klimmen, fotograferen, mindfulness-meditatie, yoga/Ayurvedische massage

E-mail
carolien@fysiotherapieslief.nl