Carolien-de-JongCarolien de Jong

Algemeen fysiotherapeut en oedeemtherapeute.

Aandachtsgebieden
-Manuele lymfdrainage ad modum Vodder
-Oncologie en zelfmanagement
-Mindfulness
-Sensomotoriek ( bewust worden van  beweegpatronen)
-Looptraining /revalidatietrainingen
-Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS)
-Hoofdpijnklachten

Opleiding en werkervaring
Carolien de Jong studeerde  in 1997 af aan de HAN in Nijmegen. Ze werkte op verschillende locaties zoals in een particuliere praktijk in Duitsland, op de afdeling Neurologie  en  afdeling Geriatrie  in  st. Radboud ziekenhuis in Nijmegen, in een weeshuis in Nepal en vervolgens  had ze, samen met een collega,  haar eigen praktijk in Kesteren. Sinds 2000 werkt ze bij Fysiotherapie Slief.  In 2008 ronde ze haar studie Oedeemtherapie af. Oedeemtherapie volgens de methode Vodder  is manuele lymfdrainage waarbij ontspanning hoog in het vaandel staat.

Motivatie
Gezondheid is een groot goed. Fysiotherapie bestaat voor mij uit het begeleiden van mensen in hun welzijn. Graag kijk ik samen met u hoe u beter in uw vel kunt zitten en activiteiten weer kan oppakken. Samen kijken naar de mogelijkheden van herstel tijdens uw  blessure of revalidatieperiode.
Is hiervoor een training nodig bijvoorbeeld op het  gebied van balanstraining, krachttraining, verbeteren van conditie en/of beweeg,- leefadviezen? Misschien heeft u een keer een goede massage nodig, om zelf weer de draad op te kunnen pakken. Dit kan in overleg tijdens de intake ter sprake komen.

Naast dat ik algemeen fysiotherapeut ben, liggen mijn specialisaties op het gebied van :
– oedeem
– revalidatie knie/heup – looptraining
– balanstraining
– positieduizeligheid (BPPD)
– hoofdpijnklachten
– stress-reductie
– ontspanningstherapie

Sport en hobby’s
Wandelen in de natuur, zwemmen, schaatsen, dansen, klimmen, fotograferen, mindfulness-meditatie, yoga/Ayurvedische massage

E-mail
carolien@fysiotherapieslief.nl